Gingerbread latte: Zo maak je 'm zelf thuis

Gingerbread latte: Zo maak je 'm zelf thuis

Een gingerbread latte is een verwarmend koffiedrankje met de smaak van peperkoek.

Hieronder lees je hoe deze klassieker voor de feestdagen thuis zelf kunt maken.

Gingerbread latte recept

Zelf een gingerbread latte maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt naast al je standaard latte ingrediënten (espresso en melk) eigenlijk alleen wat koekkruiden en gingerbread siroop nodig.

Dit heb je nodig:

  • Dubbele espresso (36-40 gr)
  • Melk of plantaardig alternatief
  • Gingerbread siroop
  • Wat kaneelpoeder of koekkruiden
  • Latte kopje (250ml)

Zo maak je zelf een verwarmende gingerbread latte:

Giet een scheutje siroop (hoe meer hoe zoeter) in je voorverwarmde kopje.

Zet vervolgens daarop je espresso. Deze volgorde is belangrijk! Zo zorg je namelijk dat de siroop goed vermengt met je warme espresso.

Vervolgens schuim je de melk op zoals je gewend bent.

Net voordat je je melk gaat schenken en latte art gaat maken strooi je wat kaneelpoeder of koekkruiden over je shot espresso

Schenk vervolgens de melk erbij.

Klaar!

Een gingerbread latte doet het erg goed tijdens de feestdagen. Check voor meer inspiratie al onze kerstkoffie recepten.

Variatie: Gingerbread espresso tonic

Heb je zin om te experimenteren met de klassieke smaken van een gingerbread latte? Probeer er dan eens een espresso tonic mee te maken. Een soort alcoholvrije koffie cocktail voor de feestdagen!

Benodigdheden:

  • Tonic
  • Dubbele espresso (36gr)
  • IJs (hoe groter de ijsblokjes, hoe beter)
  • Gingerbread siroop
  • Schijfje gedroogde gember (garnering)

Zo maak je een gingerbread espresso tonic:

Schenk de siroop onderin het glas en leg er je ijsblok(jes) op

Schenk je tonic over je ijs in een mooi glas of cocktailglas tot net onder de rand.

Zet je espressoshot in een shotglaasje en schenk deze vervolgens over je tonic. Pas op dat het kan gaan schuimen wanneer je dit doet.

Garneer met een gedroogde gemberslice.

Klaar!

De gedroogde gember bovenop je espresso tonic zorgt ervoor dat je bij elke slok gember ruikt. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan je koffie. Sla de gember dus vooral niet over!